bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor & bor bor es bor
Slideshow Software by VisualSlideshow.com v2.0

Rólunk

bor & bor
Szeged, Jósika utca 1. / Rózsa u. 6.

BOR & BOR

Boltjainkban termelői borok széles választékával várjuk régi és új vásárlóinkat. Termelői folyó és palackos boraink Balatoni, Csongrádi, Egri, Szekszárdi, Tokaji, Villányi borvidékekről érkeznek, a palackostól egészen az 5L-es kannás kiszerelésig. Forgalmazunk táj és asztali borokat is. További termékeink: borkülönlegességek, gyöngyöző borok, pezsgők, tömény italok, whiskeyk, pálinkák, kézműves sörök. Vállaljuk rendezvények italáruval való ellátását. Egész évben folyamatos akciók, vásárlóbarát árak!

Borászati termékek - minőségi termelői bor

BOR & BOR - pohar

OEM (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott bor) Ennél a kategoriánál a legfontosabb, hogy a bornak a címkén meghatározott földrajzi területről kell teljes egészében származnia. Az m. t. minőségi bor legalább 15MM° (megfelel 9v/v% alkoholtartalomnak) természetes eredetű cukrot tartalmazó, a termőhelyre meghatározott szőlőfajta mustjából készült bor, amely meghatározott borvidék, vagy bortermőhely legfeljebb 14 t/ha szőlőtermés vagy 100 hl/ha musttermésű ültetvényeiből származik, továbbá a termőhelyre és fajtára, esetleg a készítésmódra vagy évjáratra jellemző, határozottan felismerhető illat, í­z és zamatanyagokat tartalmaz.

Tájbor

BOR & BOR - SZEGED

OFJ (oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott bor) Itt szintén fontos a földrajzi megjelölés, de a rendelet szerint ennél a kategóriánál a bor minimum 85%-a kell, hogy megjelölt földrajzi területről származzon. Az alkoholtartalom minimálisan 8%, a savtartalom minimum 3,5 g/liter, illetve a terméshozam maximálisan 120 hektoliter lehet hektáronként. Lényegében ez a kategória a tájborokat fedi le.

Asztali bor

BOR & BOR - szőlő

FN (földrajzi jelzés nélküli bor) Ezek a borok az ország bármely szőlőterületéről, szabályos ültetvényéről, fajtamegkötés és hozamkorlát nélkül előállíthatóak. Az alkoholtartalma el kell, hogy érje a 7,5%-ot, (amit aztán a törvényben engedett módon 1,5 %-al cukorral javítani lehet), a savtartalma a literenkénti 3,5 grammot. Bizonyos feltételek mellett a pincészet neve, márkanév, a fajta és az évjárat is feltüntethető az FN boroknál is, de a földrajzi megjelölés nem. Tulajdonképp ez a kategória vonatkozik a korábbi asztali bor megjelölésre.

  • Forrás: Borosgazdák könyve
BOR & BOR